Welkom op het Nederlandse deel van mijn website. Je leest hier in het Nederlands over mij en mijn website simpelweg omdat ik Nederlander ben. Kom je iets in het Engels tegen op de website wat niet geheel duidelijk is maar wat je wel wilt begrijpen? Stuur me dan even een berichtje. Ik heb niet de gehele website vertaald, het is een klein Nederlands stukje van het hele geheel.

Nonstop Strategy is mijn persoonlijke website. Ik ben van beroep geen ondernemer meer maar werkzaam bij Johnson Controls. De website is meer als een hobby en middels een shop laat ik zien welke ervaring ik in mijn carriere opgedaan heb. Een ‘product’ bestellen verplicht je tot niets en je interesse in mijn diensten wordt ten zeerste gewaardeerd.

Mijn recentelijk in het Nederlands geschreven blogs:

E-commerce software om een goede webshop te maken is Shopify

E-commerce software is er in allerlei verschillende opties te vinden. Niet alles is even goed geschikt en gebruiksvriendelijk. Als partner en gebruiker van Shopify kan ik Shopify echt aanbevelen. Waarom? Ten eerste kun je het gewoon 2 weken lang vrijblijvend en kosteloos uitproberen >> Je kunt echt meteen aan de slag met jouw store. Dat wil zeggen dat je met weinig klikken al een webstore actief hebt. Natuurlijk moet er wel wat gedaan worden maar het instellen van online winkel is met deze e-commerce software echt gemakkelijk gemaakt. De indeling van je shop achter de schermen is erg overzichtelijk en ...

Uitbesteden is meer focus

Waarom zou je als ondernemer ervoor kiezen om je taken uit te besteden? Het antwoord is simpel: focus. Voor jou als ondernemer is het van belang, dat al je energie die je in je bedrijf steekt, ook daadwerkelijk naar je bedrijf gaat. Veelal zijn er een diversiteit aan taken die je gemakkelijk door iemand anders kunt laten doen. Zelfs wanneer je denkt dat je er wel de tijd voor hebt. Deze tijd kan je namelijk beter besteden om meer klanten te werven. Had je namelijk deze tijd niet gehad dan was je hoogstwaarschijnlijk voor een klant aan het werk. Het ...

Jouw strategie voor de voorjaars- of zomerschoonmaak

Het is inmiddels hoogzomer maar dit was er niet meteen, althans hier in Bratislava. Met de Paasdagen was er nog volop zon maar de weken erna was het onstuimig weer. Voor mij betekent dit een plezierige tijd. Het is niet dat ik niet van de winter houd, maar ik zit toch liever lekker buiten op een terrasje of aan de rivier. In ondernemersland heeft dit zomerse weer ook invloed. De vakanties bijvoorbeeld, de zon nodigt uit tot wat meer relaxen en uiteraard is er de voorjaars- of zomerschoonmaak. Veelal wordt de druk wat groter in deze periode. Wat is de ...

Wow…strategie!

Iedereen gebruikt strategie. Op het internet is er ontzettend veel over te vinden. Er zijn tal van boeken over geschreven. Toch heb ik de keus gemaakt een website over strategie te beginnen. Waarom? Strategie is een begrip dat mij bezig houdt, mijn interesse heeft en terug komt in alles wat ik gedaan heb en wil gaan doen. Ben ik dan een strateeg? Ik vind dat ik mezelf in deze categorie kan plaatsen. Een beginnend strateeg dan. Ik heb ervaring opgedaan in verschillende bedrijven en ik heb veel met strategie te maken gehad. In een persoonlijk gesprek ga ik hier graag ...

Mijn bio in het kort

In Nederland was ik werkzaam in de verkoop bij met name KPN en Shurgard voor ongeveer drie jaren (2008 – 2011). Mijn taken hier waren management ondersteuning, directe verkoop en klantenservice. Voordat ik als ondernemer ben begonnen heb ik in Praag gewerkt voor Accenture en Expedia. Mijn taken waren voornamelijk cash collectie (accounts receivable) en klantenservice gedurende een periode van twee jaren (2011 – 2013). Tegenwoordig werk ik dus bij Johnsons Controls in Bratislava (sinds april 2018). In de periode hiertussen was ik werkzaam als Freelancer voor diverse klanten en in verschillende werkzaamheden.

Mijn taken waren voornamelijk het rapporteren (Google Documents), bijhouden klantgegevens (AutoRespond en GetResponse), affiliate marketing, berichten plaatsen (WordPress), website onderhoud (WordPress), nieuwsbrieven versturen (AutoRespond en GetResponse), intensief zoeken met Google Search naar data in het Nederlands, datamanagement (Freebase), procesinstructies schrijven, procesverbetering (Google Spreadsheet), social planner (Hootsuite, Co-Schedule, Buffer).

Maar ook marktonderzoek en bedrijfsplannen schrijven behoorden tot de taken. In juni 2015 heb ik een bedrijfsplan voor een klant uit Brazilië geschreven “Excelent Job, Would hire again.”, zie ook mijn Upworkprofiel. Voor Kooi Katwijk was ik naast beheerder van de website ook het aanspreekpunt voor internationale klanten, ondersteunde ik marketing en advertising en automatiseerde/optimaliseerde ik de bedrijfsvoering. Veel e-commerce ervaring zoals product management, social media beheer, CMS management en online communicatie heb ik gekregen via mijn job als project manager bij www.miraclecrystal.com. Miracle Crystal werkte samen met vooraanstaande producenten van Boheems glaswerk oftewel Tsjechisch Kristal. Origineel en handgemaakt kristal uit Tsjechië. Drinkglazen, vazen, juwelen en decoratief kristal worden veel in de Bohemen gemaakt. Bij Miracle Crystal vertegenwoordigde ik deze producten en heb als missie gehad Nederland hiermee kennis te laten maken (helaas was het bij Amazon gebleven). Ik zat bij het management als project/marketing manager en had de mogelijkheid hierin mijn eigen afzetgebied te creëren.

Studie

Mijn studie was aan de Hanzehogeschool te Groningen. Ik heb de propedeuse International Business Management (2003-2004) gevolgd en de studie Small Business & Retail Management (2005-2008) afgerond. Tijdens de afronding heb ik onderzoek gedaan naar de markt ‘Bodyfashion’ in Nederland en Groningen. Het uiteindelijke doel hierbij was het starten van een eigen onderneming in deze branche. Dit doel bleek echter niet haalbaar. Wil je meer weten over waarom niet, contacteer mij dan. Zie voor een meer uitgebreide tijdslijn in mijn werkervaring mijn LinkedIn profiel.

Website Portfolio

Sinds het einde van 2013 ben ik ook begonnen te werken met WordPress. Het resultaat hiervan zijn bijvoorbeeld de websites nonstopstrategy.com, culinarytalks.com, edody.com. zwanink-finanders.nl, amsterdamsefiets.nl (is inmiddels gerestyled) en huifkartochtendenteugel.be. Ik ben dan ook beschikbaar om voor jou een website in WordPress te maken.

Heb je interesse? Kijk dan eens op nonstopstrategy.com en start vandaag nog met jouw website!

 • Ik denk strategisch en ver vooruit;
 • communicatie is de sleutel tot succes en staat bij mij voorop;
 • plezier in wat ik doe en denken in oplossingen maken alles mogelijk;
 • ik steek mijn handen uit de mouwen en bereid me altijd voor;
 • enthousiasme plus structuur zorgen voor een goed resultaat;
 • eerlijkheid duurt het langst.

Ik ben woonachtig in het buitenland. Werken met mij is dan ook virtueel. En nee,

 • je hoeft mij niet in loondienst te nemen;
 • je betaalt niet voor werk wat niet uitgevoerd is;
 • je betaalt alleen voor de tijd die gewerkt is;
 • factureren is niet noodzakelijk;
 • ik ben niet gelimiteerd aan alleen mijn eigen kennis en vaardigheden;
 • o ja, ik heb een berg aan kennis op (online) ondernemersgebied.

Check op ‘mijn shop’ welke vaardigheden ik heb en hoe ik deze aan jouw onderneming toe kan voegen.

Wil je meer over mij weten, met mij samenwerken of wat dan ook? Je kunt me gemakkelijk bereiken via social media of stuur een email naar freddie(@)nonstopstrategy.com. Je mag me ook op Skype een berichtje sturen: fjvdp83

Error: Contact form not found.

Zelfstandig ondernemen

Uit onderzoek is gebleken dat er al een aantal jaren (en nog steeds) groei is in het aantal zelfstandige ondernemers. Vaak zijn dit kleine bedrijven, zelfstandigen zonder virtuele assistent. In 2011 was al aangegeven dat er een continue stijging plaats vindt. In 2014 is dit bevestigd en wordt gemeld dat deze trend zich voort zet. Hier is in de Nederlandse markt uiteraard goed op ingespeeld en er zijn dan ook verscheidene websites waar je je als ondernemer kunt aanmelden zodat de belanghebbende jou ondernemende kwaliteiten daar kan vinden. Op deze websites is een schat aan informatie beschikbaar om succesvol te ondernemen.

Verder wordt er vanuit de overheden Nederland en België ook veel informatie in het Nederlands verleend over wat erbij komt kijken om te ondernemen. Om te starten met zelfstandig ondernemen heeft tegenwoordig dan ook niet een hoge drempel meer. Het is net zo gemakkelijk als in loondienst gaan. En er zijn nu zoveel zelfstandigen dat door middel van netwerken het voelt alsof je een heleboel collega’s hebt.

Aan het einde van 2014 waren er ruim 800 duizend zelfstandigen werkzaam in Nederland, ten opzichte van 7,2 miljoen (werkzame beroepsbevolking van 15 tot 65 jaar). Een groot deel hiervan zit in de zakelijk dienstverlening. De reden voor deze groep zelfstandigen is vaak de uitdaging in het ondernemen. Veelal gaat het hier ook om personen die de 45 jaar gepasseerd zijn. Verdere gegevens kan je op de website van CBS verder lezen. Het is dus een enorme markt. Na een beetje googelen vind je al gauw uit dat er een groot aanbod is coaching. Strategieën om succesvoller te ondernemen worden op vele verschillende manier aangeboden. Iedere coach met een eigen doelgroep en een eigen succesvolle methode. Via Non-stop Strategie kan je in contact komen met deze succesvolle methodes. Ik bied graag de helpende hand in het vinden van de juiste coach. Dus googel niet verder maar vraag mij.

Jouw virtuele assistent

Net zoals met de grotere bedrijven werkt het ook met zelfstandigen wanneer het gaat om uitbesteden, het inhuren van een virtuele assistent. Het is belangrijk dat jij onderneemt, in datgene dat jou bewogen heeft met jouw onderneming te starten. De boekhouding is iets wat door velen uit handen wordt gegeven. Een accountant is vrij gemakkelijk gevonden. Dit wordt zelfs uit handen gegeven door persoonlijk belastingplichtigen in loondienst. Maar hoe werkt dat nu als je iemand nodig hebt die jouw nieuwsbrieven verstuurd, jouw statistieken in kaart brengt of tijdelijk ondersteuning biedt om een deadline te halen? Voor dergelijke zaken kun je contact opnemen met mij, jouw persoonlijke virtuele assistent. Ik ondersteun, denk met je mee en voer uit.


In mijn jaren als Freelancer heb ik verscheidene websites gehad en vele blogs geschreven. Ik heb ze hieronder allemaal neergezet mocht je interesse hebben.

Werkzoekende of werkend, virtueel werken biedt opties tot werk voor iedereen!

Of je nu werkzoekende bent of reeds een baan hebt, virtueel werken biedt opties. Opties tot het maken van een nieuwe carrière, het realiseren van een (extra) inkomen en de vrijheid vanaf elke locatie en gewenst moment te werken. Voor mij biedt het echt deze opties. Als werkzoekende kan je al je tijd spenderen aan het zoeken naar een voltijdbaan die aan jouw wensen voldoet. Je kunt ook je kansen vergroten en kleine klusjes online doen, als virtuele freelancer. Iets bijverdienen is wettelijk toegestaan. Bij succes kan je altijd overwegen jezelf als freelancer te registreren en je eigen onderneming starten ...

Profileer je als virtuele freelancer met je eigen website

Wat is het voordeel van je eigen website? Er zijn tal van opties om je CV online te plaatsen, je portfolio een virtueel plekje te geven of je vaardigheden op het internet weer te geven. Er is LinkedIn, Slideshare, Facebook, Twitter, Youtube en nog veel en veel meer. Zelfs bij Virtuele Freelancer kan jij je eigen profiel online zetten (wat ik natuurlijk aanbeveel en ook voordelen geeft). Een eigen website geeft eigenlijk de beste opties om jezelf echt te profileren. Ik ben begonnen met nonstopstrategy.nl (of eigenlijk nonstopstrategy.com). Ik voelde dat als ik zou schrijven over wat mij bezighoudt ik ...

De Romeinse soldaat versus de virtuele freelancer

Een Romeinse soldaat kon natuurlijk geen virtuele freelancer zijn. Ondanks het gigantische verschil in tijd zijn er toch overeenkomsten. Ik heb het dan wel over de professionele romeinse soldaat. Een persoon die een soldaat wil zijn, carrière wilde maken en overtuigd was van het doel waarvoor hij vocht. De belangrijkste overeenkomst tussen de Romeinse soldaat en de virtuele freelancer is de gedachte van vrijheid. Een soldaat in de tijd van Julius Caesar had vaak meer vrijheid dan een gemiddelde arbeider in Rome. Zit je de hele dag op kantoor dan zit je best veilig. In de Romeinse tijd was je ...

Social media managen: Hootsuite of Buffer

Persoonlijk geef ik voor social media managen de voorkeur aan Hootsuite. Toch heeft Buffer ook een aantal sterke punten. Naast deze twee zijn er nog tal van andere tools te vinden voor het social media managen. Het grote verschil in social media managen Buffer heeft echt een focus op het plannen van berichten per account. Hootsuite daarentegen richt zich meer op het managen van accounts. Een groot verschil is dat bij Buffer je de frequentie per social media account kunt reguleren. Bij Hootsuite stel je een frequentie in die geldt voor al jouw social media accounts. Overeenkomsten in managen Je ...

ZZP Nederland opgelet: virtueel werken is het nieuwe werken

ZZP Nederland is een platform waar je handige info vindt. Voor zzp’ers zijn er tal van websites te vinden met enorm veel informatie. Sommige van deze websites bevatten zoveel info dat het bijna onoverzichtelijk is. Misschien zijn er over het algemeen zelfs teveel websites over ondernemen en ZZP Nederland. Waar begin jij met zoeken? Bij Virtuele Freelancer is de focus op het werken via internet: virtueel werken. Wil jij graag hier meer informatie over? Meld je dan aan voor de gratis tips >> Virtuele Freelancer is een website waar jij terecht kunt als zzp’er of freelancer. Werk jij namelijk zelfstandig ...

Miljoenen freelance opdrachten zijn er online maar waar precies?

Op mijn blog ‘Freelance werk ligt voor het oprapen, nooit meer werkloos’ kreeg ik de opmerking dat het handig is een lijst te hebben waar je online freelance opdrachten kunt vinden. Een goede opmerking want er zijn echt veel opties maar niet allemaal meest ideaal. Veelal kun jij gratis een account aanmaken en direct met solliciteren beginnen. Er zijn ook platforms waarbij ze eerst willen dat je lid wordt middels een betaling voordat je op advertenties kunt reageren. Dit is soms een maandelijks bedrag maar het kan ook een jaarlijkse bijdrage zijn. Platforms verdienen meestal door een percentage te claimen ...

Freelance werk ligt voor het oprapen, nooit meer werkloos

Freelance werk of anders gezegd werk geschikt voor virtuele freelancers, is er echt een heleboel te vinden. Plus al het ander werk dat beschikbaar is, kan ik mij moeilijk voorstellen dat iemand werkloos is. Wellicht is er iets anders aan de hand, misschien te weinig motivatie? Waarom is er zoveel werkloosheid? Ik vraag me dit af. Van jongs af aan heb ik altijd een job gehad. Ik ben begonnen op mijn 14e met rondbrengen van een krantje voor de kerk. In de vakanties werkte ik in de komkommerkassen en op het land. Tijdens mijn studie verdiende ik mijn uitgaansgeld bij ...

Werken met een freelance overeenkomst geeft zekerheid

Als zelfstandige is de zekerheid van een gegarandeerd inkomen bij iedereen verschillend. Als freelancer werk ik het liefste met een freelance overeenkomst. Werk je met een platform zoals Upwork en Freelancer.com dan wordt de overeenkomst voor je gemaakt. Dit geeft een zekerheid voor zowel jou als jouw klant. Wat is een freelance overeenkomst? Met een overeenkomst voor freelancers bedoel ik dat je een contract hebt. Een lijst met punten die door beide partijen worden erkend en nageleefd. In de praktijk wordt dit echter niet altijd gedaan maar dat is een andere keer aan de orde. Wat ik nu aan jou ...

Ben jij zelfstandig ondernemer of virtuele freelancer?

Nagenoeg is er geen verschil tussen een zelfstandig ondernemer en virtuele freelancer. Of wellicht moet ik het anders zeggen. Als virtuele freelancer ben jij zelfstandig ondernemer maar als zelfstandig ondernemer ben je niet noodzakelijk een virtuele freelancer. Maak ook kennis met virtueel werken >> Zelfstandig ondernemerschap is een ruimer begrip. Het omvat ook beroepen die jij niet virtueel kunt uitvoeren zoals een timmerman, schilder en koeltechnieker. Een virtuele freelancer werkt online maar niet noodzakelijk 100% online. Als je zelfstandig accountant bent kun jij veel werk op afstand uitvoeren, digitaal. Maar wellicht ga je ook regelmatig bij je kant op bezoek ...

Jouw uurtarief verlagen? Ben ik dan minder waard? Is dit slim?

Als een vervolg op het blog ‘Worstel jij met jouw tarieven zzp? Durf te vragen waar je recht op hebt’ wil ik iets zeggen over jouw uurtarief verlagen. Ik bedoel dan niet letterlijk dat je voor al je klanten een lager tarief moet gaan rekenen. Of dat je voor een website bouwen geen 179 EUR vraagt maar ineens 159 EUR. Ik doel meer op het promoten van jouw uurtarief. Ik heb sinds ik een voltijdse job had op Upwork een gevraagd uurtarief van $30/h. Deze heb ik recentelijk omlaag geschroefd om te zien of de communicatie verbetert. Ga ik dan ...

Worstel jij met jouw tarieven zzp? Durf te vragen waar je recht op hebt

Mijn tarieven zzp waren voor mij niet echt duidelijk toen ik als freelancer ben begonnen in 2013. Ik was op Upwork uitgenodigd voor een aantal jobs maar die leidden niet tot een resultaat. Ik moest dus echt actief op zoek naar een job. Tarieven die gehanteerd werden (en nog steeds wel) zijn erg concurrerend. Dit is ook logisch. Iemand in Sri Lanka vraagt minder omdat die aanzienlijk lagere inkomsten benodigd dan iemand uit Nederland. Zijn die tarieven zzp waardig? Dat is een vraag die jij jezelf kunt stellen. Wellicht zie je het als oneerlijke concurrentie. Aan de andere kant zijn ...

Werken en wachten, waarom wachten niet lang hoeft te duren

Je kent het wel…dat lange wachten. Je zit bij de dokter en hebt een afspraak. En je wacht. Je denkt als iedereen zo zijn afspraken nakomt dan komt het niet goed. Soms kom je tijdens spreekuur, omdat het niet anders kan. Ze werken niet met afspraken. Maar werken en wachten gaan hand in hand. Ook al zit je bij de dokter. Even ter info: jij zit daar echt helemaal niets te doen. Ik ben net verhuisd. Alles is nog steeds nieuw na 6 maanden, ander land andere gewoonten. Maar niet het werken en wachten. Ik werk namelijk als ik wacht ...

Virtueel freelancen is het nieuwe werken van nu. Waarom?

het aantal freelancers groeit met de dag, virtueel (op afstand) werken wordt steeds populairder, met het internet zijn grenzen vervaagd. Wat kan een virtuele freelancer nu precies voor jouw onderneming doen? Als virtuele freelancer weet ik hoe deze markt werkt. De werkzaamheden en de wijze van werken is toch ook iets anders dan wanneer je elkaar regelmatig ontmoet. Alle communicatie gaat per email, telefoon, een app en in de cloud. Een werkwijze waaraan je moet wennen maar wel degelijk een goed resultaat heeft. Het werk wat je graag gedaan wilt hebben kan erg divers zijn. Het overleggen gaat nagenoeg op ...

Veel mensen kiezen voor freelancer worden. Is jouw reden ook de vrijheid die het biedt?

Freelancer worden klinkt voor sommigen als een hele zware taak. Freelancer is eigenlijk een synoniem voor zzp’er. Ik kies bewust voor freelancer omdat dit meer de functie omschrijft. Het gebruikt namelijk het woord ‘free’, vrijheid in de volksmond. Wil jij namelijk freelancer worden dan kies je er bewust voor om meer vrijheid te hebben. Je bent namelijk niet meer voor een baas aan het werk. Je gaat voor je eigen onderneming aan de slag. Sterker nog, je gaat voor jezelf aan de slag! De onderneming dat ben je namelijk zelf! Je leest het tegenwoordig overal. In de kranten en op ...

Virtuele visie

Wat kan virtuelefreelancer.nl voor jou doen? Voor veel ondernemers is het virtueel uitbreiden van de onderneming onbekend terrein. Bij freelancers, beter bekend als zzper, wordt vaak gedacht aan een klusjesman, accountant of website bouwer. Een freelancer is echter veel meer dan dit. Op platforms zoals www.freelancer.com worden taken aangeboden variërend van graphic designer tot marktonderzoeker, van data analist tot blogschrijver. Freelancers hebben vaak een specialiteit. Eentje die een freelancer kenmerkt. Het is namelijk een persoon, iemand die alleen werkt en zijn of haar onderneming vertegenwoordigt. Een andere onderneming huur je in vanwege bepaalde kwaliteiten die jij niet in huis hebt ...

Jij bent op vakantie? Werken doe jij al virtueel?

Je kent het wel. Tijdens jouw vakantie werken. Je partner keurt het af maar je kunt gewoon niet jouw business aan het lot overlaten. Wellicht klinkt dit meer iets als voor ondernemers. Als virtuele freelancer (VF) ben jij ook een ondernemer. Ben je niet een virtuele freelancer maar wel ondernemer zonder personeel? Dus dan ben je een zzp er oftewel een freelancer. Hoe je het ook wilt verwoorden, jij bent ondernemer. Jij werkt als freelancer voor jouw zaak. De zaak dat ben jij, jouw onderneming. Op je vakantie werken Je kunt tijdens jouw vakantie werken beperken door het inhuren van ...

Virtuele Freelancer, wat betekenen virtueel en freelancer?

Op mijn website probeer ik het toch wel duidelijk te vermelden maar om het goed in beeld te hebben schrijf ik er ook een artikel over. De begrippen virtueel en freelancer zijn vrij algemeen bekend. Toch niet geheel duidelijk wat ze betekenen? En wat de combinatie betekent? Virtueel Virtueel betekent dat je het niet kunt aanraken. Iets wat digitaal is, niet tastbaar. Als jij jouw foto’s van je digitale camera nog niet afgedrukt hebt dan heb jij deze slechts virtueel. Digitaal wordt hierbij wel als synoniem gebruikt. Virtuele realiteit is een klein stapje verder. Het wordt gezien als een futuristisch ...

Virtueel werken

Virtueel werken is eigenlijk hetzelfde als thuis werken wat veel mensen tegenwoordig al doen. Het verschil is dat zij vaak thuiswerken om files te vermijden of kantoorkosten voor het bedrijf te besparen. Virtueel werken is eigenlijk niets anders als op afstand samen werken. Alleen wordt dit anders gezien. Het klinkt gewoon als iets nieuws, iets anders en onbekend. Wat is een virtuele freelancer? Een virtuele freelancer is dus niets anders als een zpp’er maar dan dan alleen contact virtueel. Je ziet elkaar niet in het echt maar alleen per video. Dit kan zijn met Skype, Google hangout of elk ander ...

Met een cursus zelfvertrouwen onderneem je meer

Een cursus zelfvertrouwen klinkt goed voor iemand die diep in de put zit. Als ondernemer lijkt dit uit den boze want wie runt anders jouw bedrijf als jij het niet doet. Je gaat gewoon stug door en laat je niet kisten. Jij zit niet in de put! Toch heb je wel eens die twijfel en de vragen spoken door je hoofd. Ben ik dit uurloon wel waard? Doe ik wel genoeg voor mijn klanten? Waarom neemt niemand contact met op? Ik zie er toch uit als een professional? Een cursus die een boost aan jouw zelfvertrouwen geeft kan toch een ...

Een social media strategie is meer dan sociaal actief zijn

Met een social media strategie heb je als doel social media als een ondersteunende activiteit voor jouw onderneming te gebruiken. Social media is begonnen als een medium waarbij je gemakkelijk contact kunt houden via het internet. En iedereen gebruikt het eigenlijk wel. En zoals met alle ruime geïntegreerde media zijn er positieve en negatieve aspecten net zoals er voorstanders en tegenstanders zijn. Bij Watisondernemen.nl zien we het als een positief medium en wij zijn dan ook een groot voorstander voor een social media strategie. Een goede social media strategie kan je onderneming namelijk echt succesvol maken. Het slim inzetten van ...

De affiliate marketing revolutie is er voor iedereen

Affiliate marketing is de laatste jaren steeds populairder is geworden. Het wordt toegepast door bloggers, freelancers, bedrijven groot en klein en met name in digitale producten. Ik zal proberen dit kort en krachtig aan je uit te leggen. Ik weet wat het is, leidt mij naar een goed model >> Bij affiliate marketing laat een persoon of bedrijf iemand anders het product of de service verkopen. Over deze verkoop krijgt de verkoper dan een provisie, een bepaald percentage. Als verkoper heb je het voordeel dat je geen voorraad hoeft aan te houden bij fysieke producten, geen distributie benodigd en niet ...

De missie en visie van jouw onderneming

Een missie en visie zijn waarschijnlijk de eerste begrippen waarover je begint te denken bij een onderneming. Veelal is het ook niet echt duidelijk wat er nu precies mee bedoeld wordt. Een ander probleem is dat het vaak overlapt en het verschil tussen een missie en visie onduidelijk wordt. Dus hoe ga jij dit nu duidelijk verwoorden zodat jouw klant direct kan zien wat jouw missie en visie is? Het belangrijkste om deze begrippen goed te verwoorden is ook om na te denken wat de strategie van jouw onderneming is. Wil je hierover met mij discussiëren? Neem dan hier contact ...

Ondernemen in de virtuele wereld

Een virtuele wereld is hedendaags niet meer iets ondenkbaars. Het is zelfs op een punt gekomen dat je als persoon of ondernemer meer tijd in een virtuele wereld door brengt dan in de realistische wereld. Wat maakt nu het ondernemen van nu zo virtueel? Wil je meer weten over een virtueel kantoor opzetten? Klik snel hier >> Ten eerste is het papierwerk al vele jaren gedigitaliseerd. Een bekend fenomeen zijn de facturen per email in plaats van verzenden via de traditionele post. Een tweede verandering in de virtuele wereld is het aanbod van virtuele arbeidskracht. Je kan namelijk gemakkelijk met ...

Met een VA kan je tijd winnen door tijd te kopen

Tijd winnen doe je niet alleen door slimmer te plannen, harder te werken maar juist door bepaalde activiteiten uit te besteden. Je koopt eigenlijk tijd. Tijd winnen is goed als je jouw focus ergens anders op moet richten en je simpelweg niet de tijd hebt voor al je taken. Je zoekt nog een VA maar je weet niet waar? Klik hier voor meer info >> Het is niet alleen dat je jouw focus ergens ander op richt maar sommige taken kunnen ook beter uitgevoerd worden dan jezelf. Veel ondernemers worstelen met technische veranderingen, website design, nieuwsbrieven inplannen of social media ...

Ik werk samen met een zakenvrouw van het jaar

Zakenvrouw van het jaar is een titel die je als vrouw met trots kan dragen. Ik ben dan geen vrouw mijzelf maar ik een positieve functie gevolgd door ‘van het jaar’ lijkt mij altijd positief. Met veel genoegdoening werk ik dan ook samen met iemand die de titel  zakenvrouw van het jaar draagt.    De persoon waar ik het over heb is Aleid Overbeek van Koraal Coaching. Een succesvolle Nederlandse ondernemer die haar niche markt sterk vertegenwoordigd. Ze is woonachtig in de provincie Flevoland en daar is ze dan recentelijk verkozen tot zakenvrouw van het jaar. Haar klanten begeleidt Aleid met een aantal programma’s ...

Affiliate marketing is een online revolutie

Affiliate marketing is een begrip dat vanuit de Verenigde Staten is overgekomen. Het is ook een begrip dat de Engelse naam acceptabel heeft in de Nederlandse taal. De strategie die wordt toegepast bij affiliate marketing kan per marketeer verschillen. Het doel van een affiliate, een persoon, is bij iedereen gelijk. Ik weet wat het is, leidt mij naar een goed model >> De populariteit van affiliate marketing is behoorlijk gestegen de laatste jaren. De toepassing van affiliate marketing zie je vooral bij bloggers maar ook bij kleine en grote bedrijven. Veel grote bedrijven gebruiken het ook om een groter marktaandeel ...

Virtuele wereld: de plek voor strategische groeien

In een virtuele wereld kan jij jouw bedrijf uitbreiden en geen (nieuw) personeel aannemen. Je bent freelancer maar je hebt toch eigenlijk net iets te weinig tijd voor jezelf. Kan iemand anders jouw werk ook net zo goed uitvoeren als dat jij het kunt? Bespaar ik tijd en geld als ik iets uitbesteed? Dit zijn een aantal kwesties die bij veel zelfstandigen vaak spelen. Je groeit maar je wilt het eigenlijk niet toegeven. Sommige ondernemers zijn ook bang om te groeien. Waarom groter denken? Het gaat toch goed zoals het nu is? Er zijn een tal aan artikelen over te ...

Een succesvolle zakenvrouw als klant

Een zakenvrouw is inderdaad geen man, anders hadden we het wel over een zakenman. Als je op Google.nl ‘zakenvrouw’ zoekt dan verwijzen de meeste resultaten naar een zakenvrouw van het jaar. Maar wie en wat is nu precies die zakenvrouw? Aan de hand van twee zakenvrouwen gaat dit artikel antwoord geven op die vraag. Beide zakenvrouwen hebben mij als virtuele assistent ingehuurd. Mijn taken bestaan uit het plannen van de nieuwsbrieven, berichten plaatsen op de blog, website updaten en statistieken verzamelen. Dit alles zijn tweewekelijkse danwel maandelijkse taken. Langzamerhand ben ik hun business beter gaan leren kennen en ik wijd ...