Social media managen: Hootsuite of Buffer

Persoonlijk geef ik voor social media managen de voorkeur aan Hootsuite. Toch heeft Buffer ook een aantal sterke punten. Naast deze twee zijn er nog tal van andere tools te vinden voor het social media managen.

Het grote verschil in social media managen
Buffer heeft echt een focus op het plannen van berichten per account. Hootsuite daarentegen richt zich meer op het managen van accounts. Een groot verschil is dat bij Buffer je de frequentie per social media account kunt reguleren. Bij Hootsuite stel je een frequentie in die geldt voor al jouw social media accounts.

Overeenkomsten in managen
Je kunt alle populaire social media managen in zowel Hootsuite als Buffer. Met de browser extensie kan je gemakkelijk en snel een bericht inplannen als je op een website bent die je wilt delen. Je kunt ook beide tools geheel gratis gebruiken (wel heeft het zijn beperkingen uiteraard). Een voordeel van Hootsuite is dat je in de gratis versie alsnog veel meer berichten van tevoren kunt plannen (Buffer slechts 10).

Zoek je een gratis tool voor het social media managen van je facebook account, twitter en Google+ dan werken beide tools prima. Wil je meer managen dan alleen berichten inplannen? Dan raad ik je Hootsuite aan. Er zitten leuke extra’s bij Hootsuite die je veelal gratis kunt gebruiken. Je kunt je volgers beheren, tijdlijn bekijken en reageren op berichten.

Gezien het feit dat je voor beide tools de betaalde versie gratis kunt uitproberen en verder geheel gratis kunt gebruiken adviseer ik om ze beide te proberen. Iedereen heeft namelijk persoonlijke wensen…ook bij het social media managen.

Jouw mening over deze tools wordt erg gewaardeerd. Heb je vragen tijdens het uitproberen of opmerkingen? Plaats ze dan als een reactie op dit bericht. Ik, of andere virtuele freelancers, gaan je dan hierbij helpen.