Werken en wachten, waarom wachten niet lang hoeft te duren

Je kent het wel…dat lange wachten.
Je zit bij de dokter en hebt een afspraak.
En je wacht.
Je denkt als iedereen zo zijn afspraken nakomt dan komt het niet goed.
Soms kom je tijdens spreekuur, omdat het niet anders kan.
Ze werken niet met afspraken.

Maar werken en wachten gaan hand in hand. Ook al zit je bij de dokter. Even ter info: jij zit daar echt helemaal niets te doen. Ik ben net verhuisd. Alles is nog steeds nieuw na 6 maanden, ander land andere gewoonten. Maar niet het werken en wachten.

Ik werk namelijk als ik wacht. Tenminste als ik alleen ben. Gisteren moest ik zelf naar de huisarts. Een uur zou het sowieso wel duren. Het duurde uiteindelijk 3 uren. Lange uren? Nee, dat niet. Ik heb mijn schrijfblok en pen meegenomen (klinkt misschien ouderwets maar ik heb er goede redenen voor). Terwijl ik dus zat te werken was ik ondertussen aan het wachten.

Notities maken en schrijven. Nadenken over je nieuwe blog of hoe jij jezelf wilt vermarkten. Een artikel schrijven voor een klant. Een gedicht schrijven. Werken en wachten gaan echt hand in hand. Sta je vaak in de file? Wat natuurlijk niet echt waarschijnlijk is voor een virtuele freelancer. Ook dan kan jij notities maken. Zit je in de trein? Tegenwoordig is er bijna overal wifi dus je kunt zelfs online aan de slag als je mobiele internet niet snel genoeg is.

Maar als virtuele freelancer heb je echt niet altijd internet nodig. Ik niet tenminste. Er is eigenlijk best veel wat je zonder kunt doen. En zit je in een krappe warme wachtkamer bij de huisarts dan is het wellicht fijner om met pen en papier wat te doen in plaats van naar een beeldscherm te kijken. ps. het houdt je focus ook een stuk scherper.

Ga dus niet meer doelloos wachten. Werken doe je echt op vele verschillende manieren.