Virtuele wereld: de plek voor strategische groeien

In een virtuele wereld kan jij jouw bedrijf uitbreiden en geen (nieuw) personeel aannemen. Je bent freelancer maar je hebt toch eigenlijk net iets te weinig tijd voor jezelf. Kan iemand anders jouw werk ook net zo goed uitvoeren als dat jij het kunt? Bespaar ik tijd en geld als ik iets uitbesteed? Dit zijn een aantal kwesties die bij veel zelfstandigen vaak spelen. Je groeit maar je wilt het eigenlijk niet toegeven. Sommige ondernemers zijn ook bang om te groeien. Waarom groter denken? Het gaat toch goed zoals het nu is? Er zijn een tal aan artikelen over te vinden op het internet. Welke strategie kan je het beste toepassen in uitbesteding? Check hier wat ik voor jouw virtuele expansie kan betekenen >>

Uitbesteden en de virtuele wereld

Uitbesteden wordt op grote schaal gedaan. Multinationals die hierin specialisten zijn, zoals bijvoorbeeld Accenture, KPMG en Ernst & Young werken ook in de virtuele wereld. Redenen voor uitbesteden kunnen zijn kostenbesparing of een gebrek aan specialisatie. Bij uitbesteden neemt een bedrijf bij andere bedrijven het werk uit handen. Maar ook op kleine schaal is dit internationaal een bekend fenomeen. Niet nieuw maar wel anders. Ikzelf draag hier ook mijn steentje aan bij (en wil je er graag meer over vertellen wanneer je geïnteresseerd bent). Neem bijvoorbeeld Upwork, een marktplaats met een aanbod van jobs en vraag naar geschikte freelancers hiervoor. Internationaal en grenzeloos wordt hier veel werk uitbesteed.

In de virtuele wereld is het grenzeloos ondernemen

In sommige artikelen wordt het buitenland gezien als een bedreiging voor de Nederlandse arbeidersmarkt. En ja, dit is gedeeltelijk waar. In de virtuele wereld worden tarieven aangeboden door freelancers ver beneden een gebruikelijk tarief in Nederland. Maar er wordt ook op een eerlijke manier zaken gedaan. Logisch is het ook natuurlijk. Iedereen weet dat in vele landen de lonen lager liggen en dit reflecteert in een lager aangeboden uurtarief (internationale marktwerking). Ook grote bedrijven huren freelancers in via Upwork zoals Unilever en Microsoft. In Nederland is een sterke groei in het aantal zelfstandigen. Zowel kleine ondernemingen (met medewerkers in dienst) als zelfstandigen vertegenwoordigen een behoorlijk deel van het aantal banen in Nederland. Van oudsher is Nederland een land die graag internationaal opereert. Vanuit mijn perspectief is hier dus een positieve ontwikkeling gaande. Niet alleen de multinationals ondernemen buiten de grens maar ook de kleine spelers op de markt kunnen nu gemakkelijker grenzeloos ondernemen. Als Nederlander woonachtig buiten de grenzen heb ik hierin de afgelopen jaren aardig wat ervaring in opgedaan. Ik help jou dan ook graag bij het vinden van de juiste strategie om in de virtuele wereld grenzeloos te ondernemen. Er is veel specialisatie beschikbaar voor gunstige tarieven. Ook zijn er veel Nederlanders in het buitenland werkzaam maar dan toch voor de Nederlandse markt (zowel zelfstandig als werknemer).
Dus wees niet bang om te groeien. Groeien betekent niet per definitie dat je bedrijf ingewikkeld wordt en je een grote onderneming moet leiden. Groeien kan ook betekenen dat je meer tijd voor jezelf creëert. Concentreer op datgene wat jouw onderneming uniek maakt en laat anderen jou helpen. Realiseer dat ergens voor betalen winstgevend kan zijn. Start dan business met andere freelancers en vergroot je netwerk. Neem gerust contact met mij op of reageer hieronder met een bericht en deel jouw mening met anderen. Welkom in de virtuele wereld!