Freelance werk ligt voor het oprapen, nooit meer werkloos

Freelance werk of anders gezegd werk geschikt voor virtuele freelancers, is er echt een heleboel te vinden. Plus al het ander werk dat beschikbaar is, kan ik mij moeilijk voorstellen dat iemand werkloos is. Wellicht is er iets anders aan de hand, misschien te weinig motivatie?

Waarom is er zoveel werkloosheid?

Ik vraag me dit af. Van jongs af aan heb ik altijd een job gehad. Ik ben begonnen op mijn 14e met rondbrengen van een krantje voor de kerk. In de vakanties werkte ik in de komkommerkassen en op het land. Tijdens mijn studie verdiende ik mijn uitgaansgeld bij de Albert Heijn en de Keurslager. Verder heb ik in de industrie gewerkt, een aardappelverwerkingsbedrijf. Na mijn studie ben ik verkoper geweest bij KPN en Shurgard. Ik heb in de panelenbouw gewerkt voor Kooi Katwijk (waar ik nu op afstand werkzaam voor ben).

Kortom, er is zoveel werk te vinden. En ja, ik snap het dat het makkelijk praten is voor mij. Ik heb immers werk, freelance werk.

Als jij nu in een situatie zit waarbij je niet goed weet wat je wilt, je niet jouw droombaan kan vinden of simpelweg niet voltijd aan de slag wilt…..dan moet je echt ‘Virtuele Freelancer’ overwegen (ook als je wel voltijd aan de slag wilt en simpelweg meer vrijheid wilt).

Freelance werk is er namelijk echt een heleboel. Virtueel freelancer werk bedoel ik dan. Werk dat je vanaf je computer doet. Wellicht denk je dat de keus hierin erg beperkt is. Dat kan ik je zeggen, er is veel variëteit in virtueel werken/op afstand werken. Ik ga je een aantal voorbeelden noemen:

website ontwerpen, bijhouden, berichten plaatsen
tekst schrijven voor blog, reclame materiaal, nieuwsberichten, social media of recepten en instructies
video en foto bewerken, maken en opnemen
ontwerpen digitale media
marktonderzoek via internet en telefonisch
verkoop via email en telefoon
affiliate marketing
eCommerce / webwinkels
advertenties ontwerpen
data assistent
bedrijfsplannen
boekhoudkundig werk

Uiteraard is alles wat je digitaal kunt aanleveren ook virtueel werken, bijvoorbeeld fotograferen en video’s opnemen.

Mijn freelance werk

Ik ben begonnen als bedrijfsassistent. Mijn taken waren onderzoeksresultaten in een rapport verwerken in Google Docs. Ik heb meegeholpen een bedrijfsplan in Google Slide te maken. Daarnaast had ik een job als ‘data entry contributor’ voor 40 uren per week. Ik kreeg meer en meer kleine jobs erbij en heb toen uiteindelijk besloten meer kleine jobs te doen (na 2 jaren de 40-urige data job te hebben gedaan). Nu ben ik meer gericht op social media en website management. Ik schrijf blogs (niet alleen voor mezelf), ik ben actief met webwinkels en affiliate management en ik doe regelmatig marktonderzoek voor klanten (internationaal, Nederland, Duitsland, online en telefonisch).

Kortom, veel verschillende jobs. Bovendien ook veel vrijheid. Je kunt veelal zelf bepalen op welke tijdstippen je werkt (niet altijd). Maar je werkt vanuit huis of elke andere locatie waar jij online kunt zijn (of met je laptop offline actief bent).

Ik ben nieuwsgierig naar wat voor werk jij wilt doen. Wil jij mijn hulp dit virtueel te vinden? Of reageer op dit blog en wellicht iemand anders vindt jou.