Ondernemen in de virtuele wereld

Een virtuele wereld is hedendaags niet meer iets ondenkbaars. Het is zelfs op een punt gekomen dat je als persoon of ondernemer meer tijd in een virtuele wereld door brengt dan in de realistische wereld. Wat maakt nu het ondernemen van nu zo virtueel?

Wil je meer weten over een virtueel kantoor opzetten? Klik snel hier >>

Ten eerste is het papierwerk al vele jaren gedigitaliseerd. Een bekend fenomeen zijn de facturen per email in plaats van verzenden via de traditionele post. Een tweede verandering in de virtuele wereld is het aanbod van virtuele arbeidskracht. Je kan namelijk gemakkelijk met iemand samen werken zonder deze persoon fysiek te zien.

Internationaal groeien in de virtuele wereld

Dit fenomeen daar gaan we iets dieper op in. Werken in een virtuele wereld biedt namelijk grote voordelen. Je kan gewoon lekker thuis of in je eigen kantoor blijven maar dan toch internationaal actief zijn. Voor de kleine ondernemer is dit een goede strategische optie om gemakkelijk kennis in huis te halen en te groeien.

Neem contact op voor vragen over virtueel werken >>

Financieel brengt werken in de virtuele wereld ook grote voordelen. Je kan namelijk iemand inhuren zonder ingewikkelde contracten opstellen. Je betaalt alleen voor de gewerkte tijd of een vast afgesproken bedrag. Factureren is geeneens meer nodig. Laat staan het langdurige proces van iemand inhuren of personeel in dienst nemen. Via Upwork heeft een ondernemer (nieuwe gebruiker) gemiddeld in drie dagen tijd iemand voor zich aan het werk.

Uiteraard is er een ontzettend veel te vertellen over ondernemen in de virtuele wereld. Wellicht dat er nu een aantal vragen bij je op gekomen zijn. Op watisondernemen.nl nodigen wij je uit deze vragen hieronder te stellen. Natuurlijk kan je ook via de contactpagina ons bereiken wanneer je jouw vraag niet publiekelijk wilt stellen.