Jij bent op vakantie? Werken doe jij al virtueel?

Je kent het wel. Tijdens jouw vakantie werken. Je partner keurt het af maar je kunt gewoon niet jouw business aan het lot overlaten.

Wellicht klinkt dit meer iets als voor ondernemers. Als virtuele freelancer (VF) ben jij ook een ondernemer. Ben je niet een virtuele freelancer maar wel ondernemer zonder personeel? Dus dan ben je een zzp er oftewel een freelancer. Hoe je het ook wilt verwoorden, jij bent ondernemer. Jij werkt als freelancer voor jouw zaak. De zaak dat ben jij, jouw onderneming.

Op je vakantie werken

Je kunt tijdens jouw vakantie werken beperken door het inhuren van een virtuele freelancer. Als je alles goed volgens een planning laat verlopen maar wel graag iemand er een kijkje op wil laten houden dan is virtuele assistentie ideaal. Een VF kun je vaak voor een bepaalde tijd inhuren.

Ben jij een VF? En blijf jij tijdens jouw vakantie werken?

Ondernemers vinden het niet altijd even gemakkelijk volledig te stoppen met werken tijdens de vakantie. En dit is nu juist zo belangrijk. Het is een rust die je echt nodig hebt. Als je in loondienst bent geweest dan weet je hoe ik dit bedoel. Ga eens na hoeveel uren jij gewerkt hebt voor jouw baas terwijl je op vakantie was?

Echt helemaal niet werken?

Dus plan echt goed je taken en zorg dat je een financiële reserve opbouwt. Communiceer duidelijk naar je klanten dat je op vakantie bent. Uit mijn eigen ervaring kan ik gerust zeggen dat dit niet altijd even gemakkelijk is.

Persoonlijk vind ik dan ook dat als je jouw werk niet geheel aan de kant kunt zetten dan moet je dit gedeeltelijk doen. Als je met jouw gezin een strandvakantie hebt dan kun je bijvoorbeeld best een paar uur per dag werken. Vakantie neem je dan in de middag en/of avond. EN deze tijd moet je dan ook echt vakantie nemen!

Denk aan je onderneming en denk dus aan jezelf, jij de virtuele freelancer!