Miljoenen freelance opdrachten zijn er online maar waar precies?

Op mijn blog ‘Freelance werk ligt voor het oprapen, nooit meer werkloos’ kreeg ik de opmerking dat het handig is een lijst te hebben waar je online freelance opdrachten kunt vinden. Een goede opmerking want er zijn echt veel opties maar niet allemaal meest ideaal.

Veelal kun jij gratis een account aanmaken en direct met solliciteren beginnen. Er zijn ook platforms waarbij ze eerst willen dat je lid wordt middels een betaling voordat je op advertenties kunt reageren. Dit is soms een maandelijks bedrag maar het kan ook een jaarlijkse bijdrage zijn. Platforms verdienen meestal door een percentage te claimen van de afgesloten prijs tussen freelancer en opdrachtgever.

Ik zal hier een aantal platforms noemen waar miljoenen freelance opdrachten zijn.

Upwork
Bij Upwork kun je direct en gratis aan de slag. Zij werken met een systeem waarbij je extra punten kunt kopen. Je krijgt elke maand 60 gratis punten en solliciteer je op een job dan kost je dat 2 punten. Lees op deze pagina meer over Upwork

Freelancer.com
Ik ben al vanaf het begin hier geregistreerd maar niet actief naar werk gezocht. Alleen in het begin een klusje via dit platform gehad. Freelancer.com heeft echt ontzettend veel grote en kleine freelance opdrachten. Er zijn ook super veel freelancers actief. Zij hebben een systeem waarbij je jouw sollicitatie in de schijnwerpers kunt zetten als je ervoor betaald. Wil je niet betalen maar wel opvallen dan moet je gericht solliciteren. Freelancer.com hanteert een kleine tot grote bijdrage, afhankelijk van hoe actief jij wilt zijn. Lees meer op mijn pagina over dit platform.

Fiverr
Van veel ondernemers maar ook freelancers heb ik gehoord over dit platform. Doordat ik eigenlijk altijd jobs heb gevonden via Upwork, heb ik mij niet in Fiverr verdiept. onlangs heb ik mij toch geregistreerd en ik moet zeggen dat het platform mij erg aanspreekt. Het is geheel gratis te gebruiken maar je kunt tegen betaling meer opties krijgen. Het aanbod is enorm voor zowel freelancers maar ook freelancer opdrachten die door ondernemers worden aangeboden. Net als Upwork en Freelancer.com is dit een internationaal platform.

Freelancer.nl
Een Nederlands platform waar je zowel jobs vindt in het kantoor bij de klant als voor werken thuis en dus op afstand. Persoonlijk heb ik hier geen ervaring mee. Ik heb me in het begin hier geregistreerd echter is het nooit noodzakelijk geweest actief op zoek te gaan naar klanten op Freelancer.nl. Richt jij echt op Nederlandse klanten en werk in het Nederlands dan is dit natuurlijk een goed platform. Wel vragen ze een maandelijkse vergoeding wil je het platform optimaal kunnen benutten.

MosaicHub
MosaicHub is een internationaal platform waarbij je veel hulp van experts kunt vinden. Het is een plek waar veel vragen beantwoord worden omtrent het vinden van projecten als het aanbieden van projecten. Ook worden er projecten actief aangeboden waar je als virtuele freelancer op kunt reageren. Net zoals de andere platforms ben ik hier al een tijdje geregistreerd. Ik heb hier veel inspiratie opgedaan maar nog nooit actief naar een job gezocht. Wel ken ik mensen die het overgrote deel van hun projecten hier vinden.

Er zijn nog tal van anderen te vinden maar bovenstaande platforms zijn echt goed om mee te starten. Je kunt in het begin best overal wat gaan zoeken. Als je ergens werk vindt dan raad ik je aan je ook op 1 platform te richten zodat je daar een sterk profiel kunt bouwen.

Heb jij nog tips? Werken andere platforms voor jou? Laat het mij weten. Ik ben erg benieuwd. Natuurlijk kun jij mij ook vragen jou te helpen. Ik help je graag om ook een succesvolle virtuele freelancer te worden.