Ben jij zelfstandig ondernemer of virtuele freelancer?

Nagenoeg is er geen verschil tussen een zelfstandig ondernemer en virtuele freelancer. Of wellicht moet ik het anders zeggen. Als virtuele freelancer ben jij zelfstandig ondernemer maar als zelfstandig ondernemer ben je niet noodzakelijk een virtuele freelancer.

Maak ook kennis met virtueel werken >>

Zelfstandig ondernemerschap is een ruimer begrip. Het omvat ook beroepen die jij niet virtueel kunt uitvoeren zoals een timmerman, schilder en koeltechnieker. Een virtuele freelancer werkt online maar niet noodzakelijk 100% online. Als je zelfstandig accountant bent kun jij veel werk op afstand uitvoeren, digitaal. Maar wellicht ga je ook regelmatig bij je kant op bezoek om de financiële zaken te bespreken. Dit laatste kun je trouwens ook online doen zodat je reistijd en -kosten kunt besparen. Zie bijvoorbeeld gotomeeting.nl voor deze gratis optie.

Ik werk 100% virtueel maar voel me wel een zelfstandig ondernemer. Ik ben betrokken bij andere ondernemingen in verschillende functies. Hierdoor zie en ervaar ik verschillende aspecten van het ondernemerschap. Daarnaast ben ik geregistreerd als een eenmanszaak in Oostenrijk, als een ondernemer. Deze week was ik nog bij de bank en ook zij behandelen mij als een ondernemer. Er is namelijk niet echt een onderscheid qua wet- en regelgeving.

Vrijheid als zelfstandig ondernemer

Zo moet het ook met jou denken zijn. Het moet ondernemersgericht zijn. Als virtuele freelancer ben jij jouw onderneming. Jouw inkomen hangt af van jouw marketing. Met jouw inkomen investeer jij in jezelf met bijvoorbeeld een opleiding. Jouw succes is ook het succes van jouw onderneming.

Kort samengevat: als jij ervoor kiest vrijheid te hebben door virtueel te gaan werken dan kies je ook voor het zelfstandig ondernemer zijn. Het klinkt misschien wat eng maar het is leuk ook. Met name de vrijheid natuurlijk die jij ermee krijgt. Daar doe jij het immers voor.

Als virtuele freelancer help ik jou hierbij. Niet alleen het vinden van werk maar ook het opzetten van jouw onderneming. Je kunt klein beginnen of meteen groots aanpakken. Zie ook de diensten die ik aanbied.

Wil jij meer weten over wat ik voor jou kan doen?