Virtueel werken

Virtueel werken is eigenlijk hetzelfde als thuis werken wat veel mensen tegenwoordig al doen. Het verschil is dat zij vaak thuiswerken om files te vermijden of kantoorkosten voor het bedrijf te besparen. Virtueel werken is eigenlijk niets anders als op afstand samen werken. Alleen wordt dit anders gezien. Het klinkt gewoon als iets nieuws, iets anders en onbekend.

Wat is een virtuele freelancer?

Een virtuele freelancer is dus niets anders als een zpp’er maar dan dan alleen contact virtueel. Je ziet elkaar niet in het echt maar alleen per video. Dit kan zijn met Skype, Google hangout of elk ander video medium. Videobellen kan natuurlijk ook. En ook zonder video is veel en gemakkelijk mogelijk via telefoon, email of de chat. Communicatie door de techniek van vandaag afstand onafhankelijk.

De drempel om op deze manier samen te werken is dus klein. Waarom wordt dit dan nog niet zoveel gedaan?

Internet is er al lang. Op de mobiel is het heel gewoon. Toch wordt virtueel werken als iets nieuws gezien. Het is waarschijnlijk de wijze van werken. We zijn gewend eerst iemand te ontmoeten voordat we gaan samenwerken.

Voor veel ondernemers is het virtueel uitbreiden van de onderneming onbekend terrein. Bij freelancers, beter bekend als zzper, wordt vaak edacht aan een klusjesman, accountant of website bouwer.

Een freelancer is echter veel meer dan dit. Op platforms zoals www.freelancer.com worden taken aangeboden variërend van graphic designer tot marktonderzoeker, van data analist tot blogschrijver.

Freelancers hebben vaak een specialiteit. Eentje die een freelancer kenmerkt. Het is namelijk een persoon, iemand die alleen werkt en zijn of haar onderneming vertegenwoordigt.

Een andere onderneming huur je in vanwege bepaalde kwaliteiten die jij niet in huis hebt. Kwaliteiten waarin een ander in is gespecialiseerd.

Virtueel werken met freelancers

Met virtuele freelancers werkt dit net zo. Alleen dan virtueel. Een klusjesman die je huis opnieuw schildert valt hier natuurlijk niet onder. Maar die graphic designer wel. En ook een blogschrijver.

Als virtuele freelancers weet ikj hoe dit werkt. En ik bied hulp. Hulp die helpt om jouw onderneming uit te breiden. Op een virtuele manier. Er zijn vele opties mogelijk in het werken met een virtuele freelancer.