De missie en visie van jouw onderneming

Een missie en visie zijn waarschijnlijk de eerste begrippen waarover je begint te denken bij een onderneming. Veelal is het ook niet echt duidelijk wat er nu precies mee bedoeld wordt. Een ander probleem is dat het vaak overlapt en het verschil tussen een missie en visie onduidelijk wordt.

Dus hoe ga jij dit nu duidelijk verwoorden zodat jouw klant direct kan zien wat jouw missie en visie is?

Het belangrijkste om deze begrippen goed te verwoorden is ook om na te denken wat de strategie van jouw onderneming is.

Wil je hierover met mij discussiëren? Neem dan hier contact met mij op >>

Een strategie geeft weer welke obstakels overwonnen moeten worden om bij jouw uiteindelijke doel te komen. Met deze strategie, de weergave van de obstakels, stippel je de rode draad uit voor jouw onderneming.

Doelstellingen bepalen een missie en visie

Een missie en visie zijn gebaseerd op jouw doelstelling(en) en dus gerelateerd aan jouw strategie. Een visie omvat de missie en als bedrijf heb je slechts één visie. Met een visie beschrijf je op lange termijn waar je met jouw onderneming naar toe wilt. Met een missie geef je aan wat voor jouw onderneming het hogere doel is.

De missie

De missie is eigenlijk een overstijging van jouw bepaalde doelen. Je wilt niet alleen met jouw onderneming het uiteindelijke doel bereiken maar net iets meer. Met de juiste strategie kan je excelleren en dus jouw missie vervullen. Met een concrete missie creëer je uniformiteit in jouw onderneming, dat wil zeggen, dat alle neuzen dezelfde kant op gericht zijn

De visie

Met een visie motiveer jij jezelf of de anderen die in jouw onderneming werkzaam zijn. Je kan alleen een visie maken als het duidelijk is waar jouw onderneming in de toekomst moet zijn. Je ziet dus dat dit erg gerelateerd is aan jouw doel en welke strategie je hierop toepast.

Missie en visie…nog steeds abracadabra

Ben je er nog niet uit en wil je er toch mee aan de slag? Ik help je graag met het bepalen van jouw missie en visie. En nee, ik reken geen hoge uurtarieven, je kan me alles eerst vragen zonder dat het je iets kost en daarna bepaal jezelf of je met mij zaken wilt doen. Ik ben een persoon die met jouw onderneming mee denkt, het zal net lijken alsof ik voor jou aan het werk ben.

Jouw missie en visie en mijn strategisch advies, klik hier voor contact.