Virtuele Freelancer, wat betekenen virtueel en freelancer?

Op mijn website probeer ik het toch wel duidelijk te vermelden maar om het goed in beeld te hebben schrijf ik er ook een artikel over. De begrippen virtueel en freelancer zijn vrij algemeen bekend. Toch niet geheel duidelijk wat ze betekenen? En wat de combinatie betekent?

Virtueel

Virtueel betekent dat je het niet kunt aanraken. Iets wat digitaal is, niet tastbaar. Als jij jouw foto’s van je digitale camera nog niet afgedrukt hebt dan heb jij deze slechts virtueel. Digitaal wordt hierbij wel als synoniem gebruikt. Virtuele realiteit is een klein stapje verder. Het wordt gezien als een futuristisch fenomeen. Alles ervaren via een computer maar dan zo realistisch dat het net ‘echt’ is.

Freelancer

Een freelancer is eigenlijk niets anders als een zzp’er. Iemand die zelfstandig werkt en geen personeel in dienst heeft. Dit gaat dan meestal samen met een bepaalde vrijheid. Vrijheid in je werkzaamheden en de locatie waar je werkt. In sommige landen registreer je ook als dusdanig. In Nederland doe je dat als eenmanszaak. Je krijgt dan een KvK-nummer en een BTW-nummer. Hiermee kan je dan geheel vrij aan de slag.

Een virtuele freelancer is dan iemand die je niet kunt aanraken en die geheel zelfstandig werkt.

Virtuele Freelancer (VF)

Als virtuele freelancer (VF) werk je op afstand zonder in direct fysiek contact te zijn met je klanten/opdrachtgevers. Je hebt alleen virtueel contact zoals chat, telefonie en email. Vaak is de afstand tussen jou, als VF, en jouw klant ook te groot om elkaar in het echt te zien. Over het algemeen is een dergelijke ontmoeting ook helemaal niet nodig.

Als VF lever jij je werk digitaal. De vorm hierin is erg divers, van tekstdocument tot complete website. De aanlevering van het werk is ook digitaal. Niets weerhoudt jou, als VF, dit te doen vanaf een locatie die jou het beste uitkomt. En het werk dat jij levert, kies jij waarmee jij voor jezelf de meeste vrijheid creëert en waarmee jij jezelf het prettigste voelt.

Een virtuele freelancer heeft plezier in het werken vanwege de vrijheid en passie!